Thijs Boon verlaat Vice

Thijs Boon verlaat Vice

Thijs Boon, de man die Vice naar Nederland haalde en als president digital verantwoordelijk was voor onder meer de digital sales, redactie, marketing, productie, video en b2b communicatie, gaat het bedrijf na 13 jaar verlaten.

Boon was als CEO verantwoordelijk voor het uitbouwen van Vice tot een van de leidende mediabedrijven voor jonge mensen in de Benelux. Onder zijn leiding werd het een kweekvijver voor digitale innovaties.

Boon ligt zijn plannen toe: " Na 13 jaar is het voor mij tijd om aan iets nieuws te gaan beginnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het management team het VICE-merk verder uit zal bouwen in het altijd veranderende medialandschap."

Dom Delport, President of International and Chief Revenue Officer at VICE Media: "Na dertien jaar heeft onze vriend Thijs Boon besloten VICE te verlaten om zijn ondernemerschap nieuw leven in te blazen. Thijs heeft in Amsterdam een sterke Digital Hub neergezet met zeer getalenteerde mensen op het gebied van Programmatic, Ad Ops, UX Design en digitale creativiteit. Wat hij heeft neergezet is uitzonderlijk en zonder hem hadden we het niet zo ver kunnen schoppen”

Toeval of niet, een maand geleden meldde Vice HQ dat het 10% van de werknemers zal moeten gaan ontslaan.

In 2017 werd Thijs Boon nog verkozen tot Cross Media Man van het Jaar