KB en CB vernieuwen overeenkomst over e-books

KB en CB vernieuwen overeenkomst over e-books

Onlangs hebben Matthijs Suidman (directeur media van CB) en Lily Knibbeler (algemeen directeur van de KB) een vernieuwde overeenkomst getekend met voor de dienstverlening rondom en de levering van ebooks. De partijen spreken af dat de huidige dienstverlening van CB aan de KB wordt voortgezet én uitgebreid.

Om tot een nieuwe overeenkomst te kunnen komen, heeft de KB begin 2018 een marktconsultatie uitgevoerd om te bepalen of er meerdere/andere partijen uitgenodigd moesten worden om een voorstel te doen. CB reageerde als enige op de marktconsulatie en daarmee hoefde er niet aanbesteed te worden. Gedurende 2018 hebben onderhandelingen plaatsgevonden over de kosten voor de huidige dienstverlening en eventuele uitbreiding van de dienstverlening door de komst van het eLending Convenant. Zo maakt deze nieuwe overeenkomst een transparante verslaglegging voor de rechthebbenden naar Lira en Pictoright mogelijk en wordt de administratieve afhandeling van uitleenvergoedingen geregeld. Een afspraak van heel andere orde is dat onderhoud op de systemen ’s nachts wordt gepleegd, in plaats van ’s avonds. De meeste ebooks worden in de avond gelezen en met deze nieuwe afspraken ondervinden leden geen of minder hinder van onderhoud.

Beide partijen zijn verheugd de samenwerking de komende jaren voort te kunnen zetten.

(op de foto: Matthijs Suidman, directeur media van CB, Susan Breeuwsma, hoofd platform business development van CB en Lily Knibbeler, Algemeen directeur van de KB.)

 

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de achtergronden over bv e-books of bibliotheken, ga dan naar mijn inct en voeg de tag toe aan je persoonlijke nieuwspagina: dan zie je in één oogopslag alle berichten die we plaatsen over dit onderwerp.

Mijn inct is alleen beschikbaar voor leden! Nog geen lid: klik hier om je aan te melden.