Disney en Google Home gaan geluidseffecten toevoegen bij voorlezen

Disney en Google Home gaan geluidseffecten toevoegen bij voorlezen


Om de effecten te starten volstaat het commando "Hey Google, let’s read along with Disney."  Google Home volgt daarna wat de voorlezer doet, dus als een stukje van het verhaal wordt overgeslagen zal Google Home zich aanpassen en als de voorlezer pauzeert zal ook Google Home pauzeren en achtergrondmuziek afspelen totdat men weer verder gaat met voorlezen.

De eerste boekjes waarmee dit kan zij onder meer Toy Story 3, Coco en klassiekers zoals Peter Pan, Alice in Wonderland, The three little pigs en Mickey Mouse. Speciaal voor kerst is er een boekje, Mickey's Christmas Carol, toegevoegd. De boekjes die gekoppeld zijn aan Google Home worden bij onder meer Walmart en Barnes & Nobles door middel van speciale displays onder de aandacht gebracht. De Google Assistant, waarop Google Home is gebaseerd, zal ook in andere smart speakers gebruikt gaan worden en ook daarmee kunnen deze boekjes de verbinding dan maken.
 


 

Dit is een van de voorbeelden van Internet of Things die een rol kunnen gaan spelen voor uitgevers. Meer weten over deze ontwikkeling, kom dan op 21 november naar inct.spiratie 2018, waar Marco Heida een closing keynote over Internet of Things en de uitgeverij zal houden.
meer informatie en aanmelden