Erwin Koning wordt uitgever/editorial manager bij HarperCollins Holland

Erwin Koning wordt uitgever/editorial manager bij HarperCollins Holland
Erwin Koning gaat per 1 december het team van HarperCollins Holland  versterken als Uitgever / Editorial Manager. In deze functie wordt Erwin verantwoordelijk voor het volledige boekenuitgeefprogramma van HarperCollins Holland. Erwin volgt Martine Koelemeijer op, die sinds mei 2018 met veel succes de functie ad interim vervulde.

Erwin Koning kan bogen op een lange en brede ervaring in het boekenvak. Na zijn studie Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam was hij werkzaam als redacteur, acquirerend redacteur en uitgever bij onder meer Meulenhoff Boekerij en A.W. Bruna. Tijdens zijn carrière van bijna 20 jaar heeft hij met veel succes een grote variëteit aan titels uitgegeven, waaronder de recente bestsellers van Marie Kondo, Brené Brown, Ndaba Mandela en Peter Wohlleben.

Jan-Joris Keijzer, algemeen directeur: "In de afgelopen jaren is onze uitgeverij heel hard gegroeid dankzij internationale bestsellerauteurs als Karin Slaughter, maar ook dankzij het werk van Nederlandse auteurs als Jeroen Windmeijer, Judith Visser en Sander Verheijen. Erwins ervaring maakt een verdere groei van dit soort successen mogelijk. Hij combineert een fijne neus voor trends met gedegen kennis over wat er nodig is om de juiste titels te acquireren en groot te maken, en doet dat met veel enthousiasme. Wij denken met de komst van Erwin een belangrijke stap te kunnen zetten in het realiseren van onze ambitieuze groeidoelstellingen; ik ben dan ook heel blij dat hij het team komt versterken."

Erwin Koning: "HarperCollins heeft in een korte tijd een unieke plek verworven in het Nederlandse uitgeeflandschap. Ze combineren lokale expertise met internationale slagkracht, wat een interessante en kansrijke mix oplevert. Ik hoop met mijn kennis en ervaring een verdere push te kunnen geven aan het bedrijf, en ik zie veel groeipotentieel voor het fonds, het team en de uitgeverij. Ik kijk ernaar uit om te beginnen."