Eerste editie Autocar heeft 4 verschillende covers

Eerste editie Autocar heeft 4 verschillende covers
De eerste editie van het nieuwe, maandelijkse magazine Autocar telt maar liefst vier verschillende covers. De fotokeus maakt vooral duidelijk dat bij Autocar automobilisten (m/v) zelf de hoofdrol spelen: zij zijn het die auto's testen en daar hun mening over geven.

Het van oorsprong Britse en allereerste autoblad ter wereld (uit 1895) verschijnt vandaag (15 november)  voor het eerst in Nederland en Vlaanderen. Autocar heeft daarbij voor een redactionele formule gekozen, waarin niet de mening van de autotest-redacteuren, maar juist die van automobilisten (m/v) centraal staat. Deze ervaringsdeskundigen worden steevast betrokken bij het testen van auto's, vormen daarmee de ruggengraat van Autocar en moeten zo garant staan voor 'de eerlijkste en meest relevante reviews in autoland'.

Autocar bevat meer dan het testen van auto's:  reportages, interviews en columns complementeren de 128 pagina's, waarbij de nadruk meer op beeld dan op tekst zal liggen. Het maandblad heeft bovendien het wereldberoemde 'Classic & Sports Car' als vaste bijlage (32 pagina's) en een dubbelzijdige uitklapposter van fotograaf Frits van Eldik. In de eerste editie zijn daar Max Verstappen en Lewis Hamilton op te zien.

In het komende nummer van het inct.magazine zal een uitgebreid interview met hoofdredacteur Roland Tameling te lezen zijn: hier alvast een klein voorproefje 

(foto: Anna Green)