Team Querido Kinderboeken vindt onderdak bij Blossom Books

Team Querido Kinderboeken vindt onderdak bij Blossom Books
Het voormalig redactieteam van Querido Kinderboeken sluit zich aan bij Blossom Books.

Het redactieteam van Querido Kinderboeken stopte in oktober vanwege een meningsverschil bij hun huidige uitgever. Veel auteurs besloten de redactie te volgen, waardoor ze even geen uitgeverij hadden. Dat is nu opgelost: de redactie begint in een nieuwe imprint opnieuw bij Blossom Books, onder de naam Uitgeverij Emanuel.
Myrthe Spiteri van Blossom Books legt uit: "Ik heb het nieuws toentertijd met ongeloof gevolgd. Tussen de auteurs zaten mijn grootste jeugdhelden en dat zij zonder uitgeverij kwamen te zitten, was ondenkbaar – niet alleen voor hen maar ook voor de toekomst van het kinderboek. Ik heb op persoonlijke noot een bericht gestuurd en ben in contact gekomen met de uitgever van Querido Kinderboeken. Ik hoop dat ik Wendy, haar team en de auteurs een veilige toekomst kan bieden."

Ook voormalig Querido Kinderboeken uitgever Wendy Wilbers is blij met deze stap: "Blossom Books biedt ons de hartverwarmende kans om met het complete team verder te gaan. We krijgen de vrijheid en het volste vertrouwen om zelfstandig onze lijst op te bouwen. We kunnen weer door met het uitgeven van literaire, verrassende en eigenzinnige kinder- en jeugdboeken met de kwaliteit die men van ons gewend is."

Auteurswoordvoerder Edward van de Vendel is blij dat er een oplossing is: "We zijn erg blij dat ons team weer aan het werk kan bij Blossom Books. Daar willen we Myrthe Spiteri en haar investeerders dan ook hartelijk voor bedanken."