Kinderboekenplatform Booqees krijgt opnamefunctie

Kinderboekenplatform Booqees krijgt opnamefunctie
Kinderboekenplatform Booqees heeft er een opmerkelijke functionaliteit bij. Dankzij de nieuwe opnamefunctie is het voor abonnees mogelijk om zelf audioboeken in te spreken.

Zo kunnen kinderen worden voorgelezen door hun vader of moeder… ook als die er niet is. Met de opnamefunctie van Booqees is het mogelijk om zelf een tekst in te spreken. Het werkt heel eenvoudig: in de ebooks voor 3 tot 6-jarigen bevindt zich een knop met ‘start opname’. De voorlezer tikt hierop en leest vanaf een tablet of smartphone de tekst voor. Is de ingesproken tekst naar wens? Dan wordt de volgende pagina ingesproken, en zo verder. Kinderen kunnen daarna op hun gemak en op elk gewenst moment naar het persoonlijk ingesproken audioboek luisteren.

Kinderboekenredacteur en leesbevorderaar Rikky Schrever: "Jaarlijks ga ik naar de boekenbeurs in Frankfurt en ben dan, net als duizenden andere ouders, een paar dagen van huis. Vooral voor mijn jongste dochter is dat best een gemis omdat ik haar elke avond voorlees. Zo leuk dat ik nu de mogelijkheid heb om van tevoren een verhaaltje met persoonlijke boodschap in te spreken" De functie kan daarnaast ook gebruikt worden door kinderen zelf om hun eigen verhaal te vertellen bij de boeken.