Marc Duijndam nieuwe CEO Sanoma Nederland

Marc Duijndam nieuwe CEO Sanoma Nederland
De opvolger van Peter de Mönnink als CEO van Sanoma is bekend: Marc Duijndam. Per 1 januari 2018 zal hij aan zijn nieuwe uitdaging gaan beginnen. Duijndam wordt de baas voor Nederland en België.

Duijndam is op dit moment nog de baas bij huizensite Funda. Daarvoor was hij onder meer Country DIrector Benelux (de eerste) van Google en was hij adviseur bij de start van Linkedin in de Benelux. De nieuwe topman van Sanoma is ook commissaris bij online bedrijven Vonq, Inshared, Relay42 en Holland Venture. Een flinke ervaring in de online-wereld die vast van pas gaat komen bij Sanoma.
Duijndam: "Ik kijk ernaar uit om bij Sanoma te gaan werken. Na zo lang te hebben gewerkt bij online bedrijven, ben ik erg enthousiast om voor zo'n groot portfolio van diverse media-activiteiten verantwoordelijk te zijn. Het biedt alle kansen voor een verdere crossmedia-ontwikkeling."

Hij rapporteert in zijn nieuwe rol aan Sanoma CEO en President, Susan Duinhoven: "Hij heeft alle ervaring om onze sterke digitale merken zoals NU.nl en Fashionchick te laten groeien en in combinatie met onze datatak kan hij de crossmedia-uitbreiding van onze andere merken stimuleren. Zijn focus op het ontwikkelen en coachen van teams geeft straks ook onze organisatie een nieuwe impuls."

Sanoma maakte afgelopen week de cijfers over Q3 bekend, waarbij duidelijk werd dat de winstgevendheid vooral omhogg is gegaan door kostebeheersing en re-organiseren.