NBD Biblion start testfase De Boekenbakker

NBD Biblion start testfase De Boekenbakker
NBD Biblion lanceert een applicatie waarin kinderen in de leeftijd 4-9 jaar onder begeleiding zelf een boek schrijven (en maken). De gedachte is dat kinderen op een speelse manier kennismaken met het boek en omdat ze er zelf één maken; sneller en beter leren lezen en schrijven.

Het concept is in Denemarken ontwikkeld door een docent. Uit studies bij scholen bleek dat bij dagelijks gebruik, gedurende een periode van 6 weken, dat men een significante stijging zag bij de ontwikkeling van het kind m.b.t. lezen en schrijven. Het product wordt nu in meerdere landen gebruikt, o.a. in het onderwijs en in de Verenigde Staten is er een samenwerking met Sesamstaat.

NBD Biblion draait nu een aantal pilots om het product te testen in de Nederlandse markt, hoe kinderen (de gebruikers) en bibliotheken het product gebruiken en het van toegevoegde waarde kan zijn. Het product is dus nog niet klaar voor een grote uitrol.
Momenteel is NBD Biblion op zoek naar bibliotheken die samen willen kijken hoe  dit product goed kunnen ingezet kan worden in de bibliotheek.

Contact: Theo.Peek@nbdbiblion.nl