Een reis door de wereld van boeken

Een reis door de wereld van boeken

Wat is de huidige stand van het Turkse boekenvak? Hoe werkt de uitgeverij in Sri Lanka? Hoe zit het met het auteursrecht en de censuur in Iran? Bestaan er in de wereld van de Indiase tech-startup ook bedrijven die zich bezighouden met het papieren boek? En welke projecten in Nepal stimuleren de grote groepen van de bevolking die niet kunnen lezen of geen toegang hebben tot boeken tot lezen?

Dit zijn voorbeelden van vragen waar Patrick Boone tijdens een ontdekkingsreis van 12 maanden rond de wereld antwoord op hoopt te vinden. Samen met zijn vriendin reist hij in 2017 en 2018 door Europa, Turkije, Iran, Sri-Lanka, India, Nepal en Zuidoost-Azië. Daarna ligt alles nog open.
 
‘Mijn doel tijdens deze reis is om op zoek te gaan naar vernieuwende initiatieven binnen het boekenvak. Ideeën die inspirerend en grensoverschrijdend zijn. Kleine bedrijven met jonge ondernemers die proberen iets op een nieuwe manier te doen. Die mogelijk bij elke situatie én elk land passen. Die laten zien dat verandering overal vandaan kan komen.’
 
Die initiatieven probeert hij te vinden door te praten met de mensen die dat het beste weten: de locals. Ondernemers, vernieuwers en de gevestigde orde. In de komende maanden worden Patricks verhalen op inct.nl gepubliceerd. We beginnen met: “Turkije: groeiende verkopen en kansen voor innovatie”. Daarna volgen verhalen uit alle hoeken van de wereld. (Op onregelmatige basis, want WiFi is wel een vereiste.)

Over Patrick

Patrick Boone werkte als vertegenwoordiger voor uitgeverij Nieuw Amsterdam. Daarna werd hij sales manager bij dezelfde uitgeverij. In de laatste zes maanden voor vertrek werkte hij als sales & accountmanager bij CB. Zijn passie voor het boekenvak in Nederland gecombineerd met een nieuwsgierig karakter bracht hem op het idee om over zijn ontdekkingsreis te schrijven.