OneWorld Data Atlas maakt ingewikkelde data helder

OneWorld Data Atlas maakt ingewikkelde data helder

OneWorld Data Atlas zet met behulp van open data wereldwijde vraagstukken overzichtelijk op de kaart. Na de start in 2013 is de website flink uitgebreid. Er zijn nu elf onderwerpen: van water via bevolking tot millenniumdoelen. Redacties kunnen nu kaarten in hun eigen huisstijl vormgeven of visualisaties en analyses van data in opdracht laten maken. Ellen de Lange, projectleider van OneWorld Data Atlas: ‘We willen steeds meer maatwerk gaan leveren.’

 
Stel dat je een achtergrondverhaal schrijft over overgewicht wereldwijd. Je wilt weten hoeveel mensen te dik zijn in Libië en hoe zich dat verhoudt tot bijvoorbeeld Madagaskar. En stel dat het zweet je uitbreekt bij de gedachte dat je deze cijfers ergens in misschien wel vuistdikke, wollige rapporten moet achterhalen. Dan kun je opgelucht ademhalen als je ze met een paar muisklikken online ziet staan in de OneWorld Data Atlas. Op een overzichtelijke kaart of in een staafdiagram kun je de vergelijking tussen beide landen te bekijken. Daaronder staat een keurige analyse van het probleem overgewicht.
OneWorld Data Atlas brengt de ontwikkelingen van verschillende landen letterlijk en figuurlijk in kaart en vertaalt ingewikkelde data naar infographics, heldere analyses en factsheets, zodat ze voor een breed publiek begrijpelijk en toegankelijk worden.