Linda TV: ik heb mijn twijfels

Linda TV: ik heb mijn twijfels


Daarnaast komt er op Linda.TV een overzicht van het leukste van YouTube en wellicht ook fragmenten van TV-programma's die je gezien moet hebben om mee te kunnen praten. Als voorbeeld werd de term PILF gebruikt. De Mol gaf aan dat het toch handig is dat je weet wat dat betekent zodat je mee kunt praten. Huiskamervraag: wie weet er wat een PILF is? 

Van der Bijl geeft wel aan dat de app een poging is om te kijken of er online geld verdiend kan worden, want hoewel het magazine Linda tot een van de meet succesvolle titels behoort (130.000 betalende abonnees) zijn er twijfels over het verdienmodel over 5 jaar: wordt er dan nog wel voldoende van papier gelezen?

Kortom: het klinkt nu nog teveel als een leuk zolderkamer-idee waarbij BN'ers elkaar voornamelijk in de spotlight gaan zetten. Niks mis mee, maar vanuit uitgeef-oogpunt weinig spectaculair. Daar komt nog bij dat na de proefperiode de app € 3,50 per maand gaat kosten voor niet-abonnees en abonnees gaan een tientje per jaar betalen. Ik vraag mij af wie hier voor wil gaan betalen.
Online betalen zal toch vooral voor unieke content gelden, en of de eigen filmpjes van Linda daar aan voldoen is de vraag. Het verzamel idee (het lijkt wel uitgeven) is wellicht wel nuttig, maar hoe onmisbaar is het? Een klassieke nice-to-know en need-to-know tegenstelling. Het papieren magazine heeft juist als kracht de mix van entertainment, light news en human interest waarbij de redactie unieke content maakt. Misschien is er dan ook nog geen reden om te twijfelen aan het model van het klassieke magazine.

Ik kijk dus met veel interesse naar de resultaten van dit pionieren. Want misschien zit ik er wel helemaal naast en is dit inderdaad een slim concept dat commercieel interessant is. Wat denkt u? 

Voor inspiratie: kijk hier naar het gesprek bij DWDD:


 

Voor wie wil weten wat PILF is: http://www.citynews.ca/2015/10/21/video-is-justin-trudeau-a-pilf/ 


Dwarsdenkers & Friskijkers
inct.spiratie 2015: het uitgeverscongres van Nederland



Aanmelden & meer info: www.inctspiratie.nl