NU.nl herbouwt windows-app met hulp van Microsoft

NU.nl herbouwt windows-app met hulp van Microsoft


De widgets zijn compleet vernieuwd, zoals de TV Gids en de Het Weer. In de Weer-widget heeft de regenradar een prominentere plek gekregen en worden door lezers ingezonden foto’s gebruikt om het weer te illustreren.
Net Binnen’ en ‘Meest gelezen' zijn toegevoegd aan de app.
Het is mogelijk om gemakkelijk artikelen native te delen op social media.

Ook is het uiterlijk van de app onder handen genomen, zodat de leesbaarheid van de nieuwsberichten is verbeterd.

NU.nl innoveert in samenwerking met Microsoft
De app is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft. Met deze samenwerking heeft NU.nl samen met Microsoft gezorgd voor een optimale gebruikerservaring op Windows 10. “We zijn trots om met de grootste nieuwssite van Nederland te mogen samenwerken en hiermee het laatste nieuws het eerst op Windows 10 te kunnen brengen” aldus Marcel Nieuwpoort van Microsoft Nederland.

Jorik Dopmeijer, Head of Product NU.nl: "De nieuwe structuur en code van de app zorgen ervoor dat we vanaf heden sneller kunnen innoveren en hiermee een optimale ervaring voor onze gebruikers blijven bieden. Dit valt samen met de plannen die wij voor de toekomst hebben”. De app is samen met Windows 10 gebruikers ontwikkeld, de feedback van gebruikers en data (bezoekcijfers en features) zijn gebruikt om tot deze app te komen. De beleving van gebruikers stond gedurende het hele proces centraal.
 


Dwarsdenkers & Friskijkers
inct.spiratie 2015: het uitgeverscongres van Nederland

www.inctspiratie.nl