Ebsco lanceert twee nieuwe tools voor digitaal lezen


Met de app hebben gebruikers waar en wanneer zij willen toegang tot e-books van hun bibliotheek. In de app kunnen tevens reserveringen geplaatst worden voor bestsellers en nieuwe titels. Doordat de e-books automatisch geretourneerd worden zodra de leentermijn verstreken is, riskeren lezers geen boetes voor het te laat "terugbrengen" van de door hen geleende titels. Iedere gebruiker kan zelf de lettergrootte, marges, contrasten en dergelijke aanpassen aan zijn eigen wensen, en bookmarks en de laatste positie in een e-book worden gesynchroniseerd wanneer een lezer gebruik maakt van verschillende toestellen.

De EBSCO eBooks viewer is een e-book reader die gebruik maakt  van de browser van bijvoorbeeld een computer of tablet. Gebruikers kunnen de online e-bookcatalogus van de bibliotheek bekijken in EBSCOhost® of EBSCO Discovery Service™ en van daaruit beginnen met lezen, zonder dat daarvoor speciale software gebruikt hoeft te worden. Wanneer een lezer zijn gewenste titel vindt, hoeft de hij alleen de button voor de PDF full-text of EPUB full-text aan te klikken, waarna de viewer direct geopend wordt.

Gebruikers bepalen zelf of zij de inhoudsopgave van hun boek wel of niet naast het leesvenster willen weergeven, kunnen in full screen modus lezen en beschikken over verschillende opties om in en uit te zoomen. Bladzijdes kunnen worden omgeslagen met knoppen voor de volgende en vorige pagina, of door te scrollen met een muis, trackpad of touch screen. Het is tevens mogelijk een paginanummer in te voeren in het daarvoor bestemde vakje of gebruik te maken van de hyperlinks in de inhoudsopgave om direct naar de gewenste pagina of sectie te navigeren.

Veel EBSCO eBooks zijn beschikbaar in zowel PDF- als EPUB-format, en beide formats zijn toegankelijk met de app en de viewer. De vernieuwde navigatie- en toegangsfunctionaliteiten zijn ook voor titels in EPUB beschikbaar. E-books kunnen weergegeven worden in de app en de viewer, ongeacht via welk platform – bijvoorbeeld GOBI, ECM, OASIS, Title3 – zij aangeschaft zijn.

Het aanbod van EBSCO eBooks bestaat uit meer dan 700.000 e-books en audiobooks. EBSCO schaft op proactieve wijze, gebaseerd op de dynamische informatiewensen van organisaties, nieuwe titels over populaire onderwerpen aan. De titels worden beschikbaar gesteld op het platform EBSCOhost, voor veel gebruikers al bekend van bijvoorbeeld EBSCO’s databanken. Doordat de aangeschafte e-books op hetzelfde platform gehost worden als de EBSCOhost-databanken, kunnen deze bronnen gelijktijdig doorzocht worden en wordt de zichtbaarheid en vindbaarheid vergroot.
 


Dwarsdenkers & Friskijkers

inct.spiratie 2015: voor uitgevers die het van een andere kant willen bekijken

Tot 1 oktober a.s.early bird korting

www.inctspiratie.nl