Wat betekent het nieuwe Auteurscontractenrecht voor de algemene en literaire uitgeverij?

Wat betekent het nieuwe Auteurscontractenrecht voor de algemene en literaire uitgeverij?
Met trots presenteert inct een nieuwe kennispartner: Jacqueline Schaap van advocatenkantoor Visser, Schaap & Kreijger zal de komende tijd, al dan niet samen met haar kantoorgenoten, kennisbankartikelen over juridische zaken schrijven.

Jacqueline Schaap is gespecialiseerd in het mediarecht, auteursrecht, portretrecht, merken- en modellenrecht, reclamerecht en het recht met betrekking tot oneerlijke handelspraktijken en kansspelen. Haar kantoor is gespecialiseerd in intellectueel eigendom, media en mededinging.

Op 12 februari 2015 is het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht aangenomen door de Tweede Kamer en in behandeling genomen door de Eerste Kamer. De verwachting is dat het wetsvoorstel op 1 juli 2015 of, als die datum niet wordt gehaald, 1 januari 2016, in werking treedt. Het wetsvoorstel is bedoeld om de positie van de auteur te versterken en omvat belangrijke wijzigingen voor de contractpraktijk in het auteursrecht. Hier worden kort de meest belangrijke wijzigingen voor de algemene en literaire uitgeverij besproken.