Amazon.nl is er! Kindle Direct Publishing & Kindle Store

Amazon.nl is er! Kindle Direct Publishing & Kindle Store


“We zijn verheugd een webwinkel speciaal voor Nederlandse klanten te lanceren. Vanaf vandaag bieden we de complete Kindle ervaring in het Nederlands aan.” zegt Jorrit van der Meulen, Vice President Amazon Kindle. “De nieuwe amazon.nl Kindle Store is op maat gemaakt voor Nederlandse klanten, met lokale bestsellers van en specifieke aanbevelingen voor de Nederlandse lezer, evenals veel titels van Nederlandse uitgeverijen en auteurs zoals Jan Siebelink, Hella Haasse en Herman Koch. We zijn ook erg enthousiast over de mogelijkheid voor schrijvers om hun eigen boeken te delen met lezers via Kindle Direct Publishing. We weten dat veel mensen een verhaal hebben dat ze graag met anderen willen delen.”

Eén keer kopen, overal lezen
Met de gratis Kindle-leesapps van Amazon kunnen klanten hun boeken lezen op verschillende apparaten en platforms, zoals de iPad, iPod touch, iPhone en Android smartphones en -tablets. Whispersync synchroniseert de Kindle-content automatisch tussen alle apparaten en leesapps, zodat lezers verder kunnen gaan waar ze gebleven zijn als ze van apparaat wisselen. Ook maakt Amazon automatisch een back-up in de Cloud van al je boeken die in de Kindle Store zijn gekocht, zodat ze later vanuit de Kindle-bibliotheek op amazon.nl op elk moment gratis en draadloos kunnen worden gedownload.

Nederlandse consumenten krijgen de mogelijkheid te genieten van lezen met een breed aanbod van Kindle apparaten, waaronder Kindle Voyage, Kindle Paperwhite en de nieuwste Kindle.

Kindle Direct Publishing
Amazon kondigt vandaag, naast de lancering van de Amazon.nl Kindle Store, aan dat onafhankelijke schrijvers en uitgevers hun boeken nu via Kindle Direct Publishing (KDP) kunnen aanbieden op de Nederlandse Amazon-website. KDP biedt schrijvers en uitgevers een snelle, gratis en eenvoudige manier om boeken beschikbaar te stellen via de Kindle Store, voor Kindle-apparaten en gratis Kindle-leesapps, terwijl ze tegelijkertijd de controle kunnen houden over de content en hun auteursrechten. Schrijvers kunnen tot 70% aan royalty’s verdienen op de verkoop aan klanten in Nederland en een groot aantal andere landen. Het royalty percentage stijgt met het verkochte aantal boeken. De Amazon.nl Kindle Store is een Nederlandstalige webwinkel, maar er worden boeken verkocht in meer dan 30 talen. Alle boeken op de amazon.nl Kindle Store hebben prijzen in Euro. Schrijvers kunnen vandaag nog van start gaan op kdp.amazon.nl.

“Auteurs en uitgevers kunnen hun boeken nu beschikbaar stellen op een Nederlandse site voor lezers in Nederland, en in de rest van de wereld, en er ook nog meer aan gaan verdienen”, aldus Jorrit Van der Meulen, vicepresident Amazon Kindle Europe. “Veel mensen hebben een verhaal dat ze willen vertellen, wij willen het hen graag gemakkelijk maken om hun boeken te delen met hun lezers.”

Duizenden Nederlandse en Belgische schrijvers maken al gebruik van KDP, bijvoorbeeld Liesbeth Heenk, kunsthistorica en schrijfster van de serie ‘Secrets of Van Gogh’. “Ik was op zoek naar een wereldwijd platform dat me maximum vrijheid en flexibiliteit geeft om mijn boeken te publiceren. Toen ik in 2012 mijn eerste eBook op Amazon publiceerde, ging er een nieuwe wereld voor mij open”, aldus Liesbeth Heenk. “Het is erg makkelijk om mijn boeken via Amazon publiceren en er zijn geen initieele opstartkosten.  Mijn eBooks worden overal ter wereld gedownload, dankzij de goede mogelijkheden voor promotie van het KDP platform.”
 

Alles weten over Kindle Direct Publishing?

Meld je dan aan voor de workshop: Succesvol Publiceren met Amazon



19 november: inct.spiratie 2014

Het congres voor marketeers en uitgevers


8 topsprekers over marketing & sales in de uitgeverij

 

Meer info & aanmelden