Blendle krijgt buitenlandse kapitaalinjectie

Blendle krijgt buitenlandse kapitaalinjectie

Het ligt eveneens voor de hand dat Blendle gebruik kan gaan maken van de content van de twee uitgeverijen. Klöpping is blij met deze investeerders aangezien zij ook oog hebben voor het journalistieke gedeelte en er niet alleen in zitten om snel rendement te halen.
In het artikel in de Volskrant vertelt Klöpping over zijn gang langs durfkapitalisten en investeerders die niet het gewenste resultaat opleverde. Cruciaal voor een succesvolle penetratie in buitenlandse markten is de beschikbaarheid van voldoende artikelen en de deelname van voldoende uitgeverijen. Dit is een eerste stap.

Volgens mede-eigenaar Marten Blankensteijn in een bericht op Villamedia: 'Zonder extra geld zou Blendle failliet zijn gegaan'. De oprichters hebben zelf eerst geld bijgestort en worden naar eigen zeggen niet rijk van de buitenlandse investering. ‘We hebben dus opeens 3 miljoen op de Blendle-rekening staan - dat blijft een apart gezicht. Dat geld hebben we nodig om de verliezen in Nederland te dekken en vooral om te investeren in internationale uitbreiding, want als we de ontwikkelkosten kunnen spreiden over meerdere landen is Blendle hopelijk wél rendabel te maken.’


19 november: inct.spiratie 2014

Het congres voor marketeers en uitgevers

8 topsprekers over marketing & sales in de uitgeverij

Meer info & aanmelden