Frankfurt Buchmesse: Cool!

Frankfurt Buchmesse: Cool!


Hierdoor wordt de voortgang van de leerlingen automatisch bijgewerkt en kunnen de leerkrachten direct zien of de lesstof begrepen wordt. TinCan API heeft een standaard koppeling met de meeste opensource LMS/LMO omgevingen.

Ook het Zuid-Afrikaanse Snapplify toonde oplossingen voor scholen en universiteiten: de SnappBox. Deze ‘enclosure’ werkt als een smartbox in de klas en stelt scholen in staat een digitale bibliotheek op basis van ePub3 aan te bieden aan de leerlingen, zelfs als er een slechte internetverbinding is, of als Wifi niet wordt toegestaan. De SnappBox maakt zelf verbinding met het internet, buffert de aangekochte schoolboeken en deelt ze via een eigen Wifi netwerk, zonder dat de leerlingen ‘andere’, afleidende dingen kunnen gaan doen.



(c) Snapplify

Tech nieuws
Eén van de meest opvallende tech nieuwtjes, was wel de Kobo Aura H2O; een water- en stofdichte e-Reader, die je mee kunt nemen in bad, op het strand of op de boot. Zelfs als je deze digitale boekenplank in bad of zee laat vallen is er niets aan de hand. De Aura H2O is getest tot 1 meter diepte en is tot 30 minuten waterbestendig (let wel: met het kapje op de USB-poort dicht).


© Kobo

Arco van den Berg is directeur van Tabula Nova: diensten voor uitgeverijen, bedrijven en overheid om op een laagdrempelige manier te kunnen publiceren op tablets, zoals de iPad, Xoom, Galaxy TAB en Playbook.

 

19 november: inct.spiratie 2014

Het congres voor marketeers en uitgevers


8 topsprekers over marketing & sales in de uitgeverij

Meer info & aanmelden