Nieuwe uitgeefdienst gaat schrijvers helpen hun eigen uitgeverij te beginnen

Nieuwe uitgeefdienst gaat schrijvers helpen hun eigen uitgeverij te beginnen


Schrijvers die dat willen, kunnen hun boeken door Blanco laten verkopen via Bol.com en 1boek.nl, maar niet bij alle online boekhandels. De uitgeefdienst heeft bewust geen aansluiting genomen bij het Centraal Boekhuis. Initiatiefnemer Roos Geerse: “We willen boeken niet te duur maken voor de lezer, maar wel hoge royalty’s kunnen bieden aan de schrijver. Dat kan bij kleine oplagen niet als je de verkoop laat gaan via het CB.” Overigens zullen boekhandels die het boek in hun winkel willen leggen wel korting kunnen krijgen.

Om ‘indie’ auteurs te helpen met elkaar in contact te komen, lanceert Buzzboeken tegelijk met de uitgeefdienst een  online netwerk voor onafhankelijke schrijvers. Dit staat overigens ook open voor bijvoorbeeld redacteuren en auteurs die hun werk elders willen uitgeven. Om de eigen en andere auteurs een extra verkoopkanaal te bieden kwam de boekonderneming een paar weken geleden al met het platform Onafhankelijke Schrijvers.

De boeken van Blanco worden gedrukt door Scanlaser, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het snel drukken (of eigenlijk printen) van kleine oplagen voor de zakelijke markt. Geerse: “Aanvankelijk wilden we hen alleen de boeken laten maken voor De boekenmakersbende, ons initiatief voor de betere indie schrijver. Maar ik kwam zoveel schrijvers tegen die ook geïnteresseerd waren in ons concept. Toen ben ik gaan kijken hoe we de dienst breder beschikbaar konden maken.”

Buzzboeken is een not only for profit boekonderneming, bestaande uit twee boekenplatforms (The social bookcompany en Onafhankelijke schrijvers) en een uit geefdienst (Blanco).
 

19 november: inct.spiratie 2014

Het congres voor marketeers en uitgevers


8 topsprekers over marketing & sales in de uitgeverij

Meer info & aanmelden