Nik Hemmeryckx winnaar eerste Book Lab Award

Nik Hemmeryckx winnaar eerste Book Lab Award


Het project vormt een blend van bestaande ideeën en toepassingen en voegt daar nieuwe elementen aan toe wat ten goede komt aan de haalbaarheid ervan."
Niet alleen het oordeel van de professionele jury werd gehoord, alle deelnemers aan het congres konden hun stem uitbrengen en maakten hierbij dezelfde keuze als de jury.

De winnaar
Nik Hemmeryckx is twee jonge ondernemers (allebei rond de 25), die innovatie-en andere digitale projecten voor mediabedrijve, uitgevers en communicatiebureaus begeleidt. Nik beoogt de aftrap van zijn project te geven i.s.m. WPG Uitgevers, maar nodigt andere uitgevers uit om zich aan te sluiten.
"Vooral de feedback tijdens de workshops in juni heeft een blijvende stempel gedrukt op dit project. 3 dagen lang met de andere finalisten intensief en op hoog niveau aan het werk. Een pluim voor de coaches."

Hoe kwam deze prijs tot stand?
Boek.be en iDrops roepen deze prijs in het leven om innovatie in de boekensector een duwtje te geven.
2013: in twee Creative Book Labs (Antwerpen en Amsterdam) buigen zowat 45 deelnemers zich over nieuwe opportuniteiten in het boekenvak. Nieuwe formats, innovatieve toepassingen, alternatieve leeswijzen, gewaagde businessmodellen, creatieve apps… ze passeren allemaal de revue. Opzet: out of the box nadenken over het boek van de toekomst. Onder begeleiding van een team experten en mentoren worden Ideeën vertaald naar concepten, worden ze geanalyseerd en vormgegeven, worden ze gekneed en ook gekneveld. Kortom, een inspirerend parcours voor uitgevers, schrijvers, webdevelopers, techneuten, illustratoren en allround creatievelingen.
2014: als kers op de taart lanceren Boek.be en iDrops een oproep voor een Development Book Lab waarbij deelnemers hun concrete concepten en ideeën kunnen vormgeven en marktklaar maken. Ruim 40 kwaliteitsvolle inzendingen maken het de jury niet makkelijk om 5 finalisten te selecteren die uitgenodigd worden om onder begeleiding van een uitgelezen expertenteam hun concept uit te werken en af te toetsen op inhoud, format en technische haalbaarheid, en het in te passen in een valabel businessmodel.

De juryleden:
• Jef Maes, adjunct-directeur en hoofd Kenniscentrum @ Boek.be
• Bart De Prins, innovatie manager @ Acco en voorzitter Gebruikersgroep Uitgeverij van de Toekomst
• Timo Boezeman, Sales & Account manager digitale diensten @ CB
• Winnie Valbracht, Business Development @ Cronos

 

inct.spiratie 2014

Het congres voor marketeers en uitgevers

8 topsprekers over marketing & sales in de uitgeverij

Meer info & aanmelden