Bibliotheken voegen meer dan 1.000 nieuwe e-books van bestsellerauteurs toe

Bibliotheken voegen meer dan 1.000 nieuwe e-books van bestsellerauteurs toe


Vraag naar e-books blijft stijgen
Dat de vraag naar e-books enorm stijgt tonen de cijfers van de VakantieBieb wel aan. Op 31 augustus sloten de bibliotheken deze succesvolle zomeractie af. Acht weken lang kon iedereen genieten van een gevarieerd vakantieleespakket voor het hele gezin. In totaal downloadden 345.000 mensen de app, waarvan zo’n 200.000 nieuwe gebruikers deze zomer. In totaal zijn deze zomer 1,5 mln e-books gedownload, drie keer zo veel als vorig jaar.

Ging de aandacht met de VakantieBieb mede uit naar het belang van zomerlezen voor kinderen (in totaal werden 485.000 jeugdtitels gedownload, honderden kinderen stuurden van over de hele wereld kaarten om kans te maken op een iPad mini). Met de e-bookcampagne die zaterdag 13 september start richten de bibliotheken zich vooral op de 2 miljoen bestaande volwassen bibliotheekleden om hen te wijzen op het lenen van e-books van de Bibliotheek: makkelijk, betrouwbaar, betaalbaar én legaal. 

Diederik van Leeuwen, directeur van Stichting Bibliotheek.nl (BNL): ‘Dit is echt een kwaliteitsslag, fantastische titels en steeds meer uitgevers die hun titels aan ons aanbieden. Bibliotheken pakken hun maatschappelijke rol om ook in deze veranderende tijd met veel nieuwe initiatieven op het e-bookfront het grote publiek te bedienen met een brede, gevarieerde en actuele collectie e-books’.

 

Kom nu naar inct.spiratie 2014

Het congres voor uitgevers en marketeers!

8 topspreker over marketing & sales in de uitgeefbranche
tot 19 september korting voor vroege vogels

Alle info: www.inctspiratie.nl