Pikas: korte verhalen in een nieuwe vorm

Pikas: korte verhalen in een nieuwe vorm


Gratis of €0,89
Een Pikas verhaal koop je voor €0,89. Daarvan gaat de helft naar de schrijver van het verhaal. In de app zijn ook gratis verhalen te vinden: iedereen kan namelijk een Pikas maken en aanbieden. Om schrijvers een structuur te geven heeft Pikas een speciale schrijftool ontwikkeld die beschikbaar is op de site. Heeft de schrijver zijn verhaal ingediend, dan bepaalt een kring van Pikas lezers en redacteuren of de ingezonden Pikas in de app beschikbaar wordt gemaakt.

Pikas series
Wie een Pikas serie wil volgen, kan iedere week een nieuwe aflevering verwachten. Bij de lancering zijn de eerste afleveringen van ‘De Papaver’, ‘Het Orakel van Wamel’, ‘De man die de verkeerde afslag nam’ en de  unieke kinderserie ‘Het Kasteel met de Duizend Kamers’ beschikbaar.

Lezer schrijft mee
Kenmerkend voor een Pikas verhaal zijn de drie verschillende ontknopingen waarop de lezer stemt. Wanneer je een Pikas leest, kun je je stem uitbrengen op het einde dat voor jou het meest aansprekend is. Bij de Pikas series bepaalt het publiek in welke richting het verhaal zich ontwikkelt. De schrijver van de Pikas serie verwerkt de input en schrijf op basis daarvan iedere week een nieuwe aflevering.

Waarom Pikas
Volgens de bedenkers van Pikas, Ric Hofmans en Hans Kraaijeveld, wordt het tijd dat er iets verandert in de uitgeverswereld. “Alles wat we vroeger van papier lazen, staat inmiddels online. Dezelfde verhalen zijn in een nieuw kanaal gepusht. Pikas verhalen hebben niets met papier te maken. Ze zijn gemaakt om van je scherm te lezen: kort, pakkend en verrassend.”
 

INSPIRATIE OPDOEN!? UW UITGEVERIJ TOEKOMSTPROOF!?
Kom naar inct.spiratie 2013: 10 topsprekers over uitgeven & ondernemen
www.inctspiratie.nl