De beste mensen werken altijd ergens anders

De beste mensen werken altijd ergens anders


Een bekend voorbeeld van het werk van Veenhoff is de ‘meet & seat’ van KLM: daarbij kun je zelf bepalen naast wie je wel (of juist niet) wilt zitten tijdens een vlucht met KLM. Welke vraag hier aan ten grondslag heeft gelegen en waarom voor deze oplossing is gekozen en hoe co-creatie een rol heeft gespeeld, zal Veenhoff onder meer in zijn lezing op inct.spiratie uit de doeken doen.
Een project waar ze nu onder meer aan werken is de toekomst van het buurtcafe, dat ze in opdracht van Amstel Bier aan het onderzoeken zijn. “Wat we hier ook weer doen is de beste mensen samen brengen. Volgens mij kunnen alleen bedrijven die goed kunnen samenwerken in deze tijd overleven. Ik haal graag een uitspraak aan van Bill Joy, de oprichter van Sun Microsystems: “No matter who you are, most of the smartest people work somewhere else”. Dat is eigenlijk de kern van co-creatie.

Net als Linda Albers haalt hij het voorbeeld aan van de overvloed aan Neerlandici die werken in de uitgeefbranche. “Zijn zij per definitie het best uitgerust om een innovatie te bedenken of door te voeren?”. “Een van de succesfactoren van co-creatie is ‘Select the best’ en zoals Joy al aangaf, die werken bijna per definitie niet binnen je eigen organisatie. Je moet partners zoeken die iets hebben wat jij niet hebt of die iets weten wat jij niet weet”. Volgens Veenhoff zijn er genoeg kansen voor uitgevers, zolang je dus openstaat voor de anderen.

Op inct.spiratie zal Veenhoff ingaan op de succesfactoren voor co-creatie en zal hij inspirerende voorbeelden laten zien van projecten die door co-creatie tot stand zijn gekomen.

OVERIGE SPREKERS

AANMELDEN EN MEER INFO