Vergeet de waan van de dag

Vergeet de waan van de dag


Ik ben altijd een voorstander geweest van het principe één stap terug om er twee vooruit te kunnen doen. Mijn persoonlijke stellingname is dat het beter is om jezelf de vraag te stellen 'wie ben ik' (als uitgeverij dan wel te verstaan) en vanuit die gedachte te proberen antwoorden te vinden op de vragen die nu op ons afkomen. Dus niet: wat met ik met de tablet, ik moet een app maken e.d. Dat zijn afgeleide vragen. De hoofdvraag is: wie ben ik als uitgever en wat is mijn rol. Het antwoord op die vraag leidt ook tot antwoorden op de buzzwords en niet andersom.

Ik hoor u al zeggen: dat is makkelijk gezegd, waar haal ik de tijd vandaan en de business moet gewoon doorgaan. Allemaal waar. Tegelijkertijd durf ik te stellen dat als je die tijd niet neemt en niet serieus over nieuwe strategiën nadenkt de problemen alleen maar groter worden. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat het niet makkelijk is. Met inct zijn we dit jaar een nieuwe weg ingeslagen en dat is een groot avontuur: ik geloof in de jusitheid van de weg en de reacties die ik in mijn gesprekken met uitgeverijen krijg bevestigen dat het een goede richting is. Neemt niet weg dat er nog veel werk gedaan moet worden.

Ingegeven door deze overwegingen willen we op ons najaarscongres u als uitgever de mogelijkheid bieden om in ieder geval 1 dag lang de waan van de dag te vergeten en met collega's en vakgenoten na te denken over wie u bent en hoe u als uitgever de toekomst tegemoet gaat treden. Daartoe hebben we een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd van zowel binnen de branche als buiten de branche, die u hopelijk uit uw comfortzone zullen halen en die u kunnen inspireren bij het nadenken over de toekomst van publiceren. U zult dus geen verhalen krijgen over leuke en nieuwe iPad-toepassingen, over apps of over ontwikkelingen op digitaal gebied. U krijgt verhalen over merkdenken, scenario's voor de toekomst, co-creatie en spiegels uit andere branches.

inct.spiratie noemden we ooit een congres voor uitgevers die durven. Dit jaar is dat meer dan ooit het geval. Durft u?
Kijk voor meer informatie hier. Tot en met 16 september kunt u zich nog met een korting voor vroege vogels aanmelden, tenzij u natuurlijk lid bent van inct, dan betaalt u altijd minder!