Penguin Random House stimuleert samen lezen

Penguin Random House stimuleert samen lezen

Samen met het blad Parents start Penguin Random House in de VS een landelijke campagne om gezinnen samen te laten lezen: “Read Together, Be Together.” Het was de bedoeling om deze zomer met de campagne te starten, maar vanwege de coronacrisis is de start vervroegd.

De campagne wordt ondersteund met virtuele leesschema’s die het makkelijker maken om het samen lezen vol te houden. De eerste boeken zijn van bekroonde auteurs en illustratoren als Misty Copeland, Danica McKellar en Scott Kelly en B.J. Novak. Er hoort een website bij de campagne waarop de redactie van Parents ouders en verzorgers tips geeft over voorlezen, samen lezen en lezen bevorderen. Daar zijn ook leeslijsten voor verschillende leeftijdsgroepen te vinden.

In de zomer zullen tal van klassiekers uit het fonds van Penguin Random House en kinderboeken van Parents worden toegevoegd. Het tijdschrift komt dan ook met een themanummer over lezen met het hele gezin.

Penguin Random House doneert in het kader van de campagne ook 750.000 boeken aan de stichting First Book. Deze stichting stelt boeken en lesmateriaal ter beschikking aan kinderen die zelf geen online toegang hebben en het risico lopen leerachterstand op te lopen nu in verband met de coronacrisis ook in delen van de VS de scholen gesloten zijn.