De 3 finalisten voor de Renew the Book Award 2024

De 3 finalisten voor de Renew the Book Award 2024

De 3 finalisten voor de Renew the Book Award 2024 zijn bekend! Er kan vanaf nu gestemd worden tot en met woensdag 26 juni. De winnaar zal op 27 juni bekend worden gemaakt tijdens het innovatiecongres.

De finalisten

  • AI-Boeken: Maven Publishing lanceert in samenwerking met Typetone een grote innovatie: AI-boeken. Dat zijn niet boeken die geschreven zijn door een AI, maar boeken die verrijkt zijn mét een AI. Daardoor kun je als lezer rechtstreeks met het boek chatten, en gelijk persoonlijke vragen stellen
  • Hebban in de Klas: De kracht van lezersplatform 'Hebban' is omgebogen naar 'Hebban in de Klas'. Deze tool - bedacht door een docent in opleiding - helpt docenten om kinderen aan het lezen te krijgen.
  • Mijn Besties: De Besties luisterkaarten stimuleren de taalontwikkeling, verkorten de schermtijd en wakkeren de leesbehoefte van kinderen aan op speelse wijze. Het Bestie-karakter druk je uit de luisterkaart en zet je op de achterkant van je telefoon om het verhaal af te spelen.

Stemmen op de finalisten kan hier 

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de jury, die de uitgebrachte online stemmen meewegen in hun oordeel. De Renew the Book Award 2024 beloont de nummer 1 met € 10.000. De runner-up krijgt € 5.000 en de derde plaats een geldprijs van € 2.500. Het geld wordt geoormerkt om de innovatie verder te helpen. Ook krijgt de nummer 1 een mentor-traject aangeboden en toegang tot de Fankfurter Buchmesse.  Hiermee stimuleert Renew the Book bestaande Nederlandse innovaties, en motiveert zij het vak om vernieuwende initiatieven te omarmen. 
  
Naast de Renew the Book Award 2024 wordt ook de Pioniersprijs uitgereikt door de deelnemers aan het GAU Onboarding Programma. Dat is een initiatief van de GAU om talentvolle nieuwe boekenvakkers wegwijs te maken in het vak. De deelnemers reiken de pioniersprijs uit aan de inzending die in hun ogen op lange termijn zeer veelbelovend is voor het vak.