Doe mee met de online meet-up over het ontwikkelen en produceren van toegankelijke e-boeken

Doe mee met de online meet-up over het ontwikkelen en produceren van toegankelijke e-boeken

Het APACE Netwerk ondersteunt Europese uitgevers in hun inzet om toegankelijke e-boeken te publiceren. Om de uitdagingen en mogelijke oplossingen te bespreken, organiseert het netwerk een aantal online en persoonlijke bijeenkomsten. Onze partner Dedicon nodigt je graag uit voor de eerste online (Engelstalige) sessie: Accessible e-books: creation and production

Dinsdag 18 juni 2024, 14.00 – 16.00u via Zoom

Deze online bijeenkomst biedt je de mogelijkheid om jouw vragen, uitdagingen en oplossingen te delen over het ontwikkelen en produceren van brontoegankelijke e-boeken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere toegankelijkheidsrichtlijnen, strategie, hulpmiddelen en procedures. De gesprekken zullen in het Engels plaatsvinden.

Het APACE-project gebruikt de uitkomsten van deze bijeenkomst om andere activiteiten op te zetten, zoals trainingen en Ask-the-expert-sessies.

Deze bijeenkomst is bijzonder interessant voor professionals die werkzaam zijn in de uitgeversbranche (bijvoorbeeld auteurs, redacteuren, uitgevers, grafisch ontwerpers) of bij gespecialiseerde organisaties voor mensen met een leesbeperking. Ook ervaringsdeskundigen met een visuele of andere leesbeperking zijn welkom om aan te sluiten.

Programma 

Als introductie op het onderwerp wordt Julia Schengber geïnterviewd. Julia is projectmanager op de productieafdeling bij Rowohlt, een algemene uitgever in Duitsland die fictie en non-fictie publiceert. Ze is ook lid van de Taskforce Toegankelijkheid bij Börsenverein, de Duitse vereniging van uitgevers en boekverkopers. Na deze introductie kun je deelnemen aan een van de twee break-outsessies:

1. Policy, content creation and design

2. Production, development and technology 

In het registratieformulier kun je de sessie van jouw voorkeur aangeven. 

Doe mee met deze bijeenkomst op 18 juni 2024, van 14.00 tot 16.00u.

Registreer je voor APACE Meet-up 1

Over het APACE-project

Deze bijeenkomst wordt uitgevoerd binnen het APACE-project – Accelerating Publishing Accessibility Through Collaboration in Europe.

De timing van APACE is afgestemd op de komst van de Europese Toegankelijkheidsakte. Deze verplicht uitgevers en andere marktdeelnemers dat zij vanaf 28 juni 2025 e-books produceren volgens de toegankelijkheidsvoorschriften. Het APACE Netwerk bestaat uit de uitgeversverenigingen in Duitsland, Italië en Bulgarije en drie gespecialiseerde organisaties voor mensen met een leesbeperking uit Finland, Litouwen en Nederland.

Meer informatie over het APACE-project vindt je op de website van Dedicon.