Kluwer lanceert online leermethode

Kluwer lanceert online leermethode
Rechten studenten maken weliswaar gebruik van online studieaanvullingen, maar primair geven ze nog de voorkeur aan een boek. Deze nieuwe studiemethode schiet deze groep nu te hulp. Voordelen: De combinatie van tekst, actieve studiehouding en visualisatie zorgt voor een kortere studieduur van zo'n 30 procent per studieboek. Iedere gebruiker onthoudt de stof beter, werkt geconcentreerder en behaalt daardoor goede resultaten.

Hoe werkt het
Na een account te hebben aangemaakt, heeft de student toegang tot (nu nog) tien relevante juridische titels van Kluwer. Met de inhoudsopgave als rode draad wordt hij paragraaf voor paragraaf door de tekst geloodst. Na elke paragraaf volgen uiteenlopende vragen die een actieve studiehouding bij de student stimuleren en helpen om het boek gestructureerd eigen te maken. Van inhoudelijke vragen over de stof tot vragen over de opbouw van het boek, zoals 'Waarom heeft de auteur deze passage gebruikt en waarom op deze plek in het boek?'.

Naast het beantwoorden van vragen, kan de student zelf online aantekeningen maken. Deze informatie wordt automatisch in het systeem samengevoegd in één document, waardoor tijdens het studieproces een samenvatting van het boek ontstaat. Ook kan de student kiezen voor een visuele vertaling in de vorm van een mindmap, aan de hand van keywords uit de samenvatting.

Delen met anderen
Belangrijke toegevoegde waarde van de online service is dat studenten over de hele wereld elkaars samenvattingen kunnen inzien en delen. Daarbij maken ze gebruik van verschillende methoden die hebben bewezen het leerproces te versnellen.

Managen studieproces
De student kan met de online tool ook zijn studietijd beter managen. Zo loopt er een tijdsbalk mee waardoor hij tussentijds zijn vorderingen kan bijhouden. Ook kan hij van tevoren zelf pauzes inbouwen (inplannen), waar de tijdsbalk dan tijdig op signaleert.

Pilot
Twee weken geleden is de pilot gestart met het vakgebied Legal & Regulatory. Op korte termijn wordt daar ook Tax & Accounting aan toegevoegd. Het systeem richt zich vooralsnog primair op studenten, maar leent zich ook uitstekend voor professionals die zich ook na hun studietijd in hun vak willen bijscholen. Kluwer voorziet een bijkomend voordeel van de tool: met de feedback over het studiegedrag van de student, kan Kluwer haar aanbod in de toekomst nog beter afstemmen op de doelgroep. In de zomer wordt de pilot geëvalueerd.