IStock biedt nu ook AI-gegenereerd afbeeldingen aan

IStock biedt nu ook AI-gegenereerd afbeeldingen aan

Stockfotobureau IStock biedt via het dochterbedrijf Getty Images nu ook met behulp van AI gemaakte beelden aan. De tool is getraind met uitsluitend rechtenvrije afbeeldingen, waardoor gebruikers geen auteursrechteninbreuk plegen. De dienst gaat € 13,99 per opdracht kosten.

IStock werkt hierbij samen met Nvidia (bekend van de grafische kaarten in pc's). De bedrijven kondigden de tool aan op de CES, de grote beurs voor consumentenelektronica in Las Vegas.

Gebruikers kunnen hun opdrachten in 75 talen geven, waaronder het Nederlands. Iedere opdracht levert vier afbeeldingen op die gebruikers rechtenvrij kunnen gebruiken. Afbeeldingen worden standaard in middelgroot formaat gegenereerd, maar gebruikers kunnen ervoor kiezen om een extra groot formaat genereren.

De AI-software is getraind op rechtenvrije foto's. Daardoor weten gebruikers volgens iStock zeker dat ze geen auteursrechteninbreuk plegen. Niettemin belooft iStock dat ze voor 10.000 dollar aan rechtsbijstand zal bieden als er toch klachten komen.