Nieuwe Bosatlas ook klaar voor digitale schoolbord

Nieuwe Bosatlas ook klaar voor digitale schoolbord


De Grote Bosatlas bevat een schat aan achtergrondinformatie bij de actualiteit van vandaag. De 54e editie telt meer dan 1.000 geactualiseerde en nieuwe kaarten. Een consumentenatlas bevat hoofdzakelijk overzichtskaarten, maar De Grote Bosatlas bevat traditiegetrouw een kolossale hoeveelheid kaarten over actuele thema's. Thema's in de nieuwe atlas zijn bijvoorbeeld:

- watermanagement en zeespiegelstijging
- klimaatverandering
- natuurrampen en hazard management
- energievraagstukken
- globalisering
- India en China als booming economieën
- culturele verschillen in Europa en de wereld
- conflicten en etnisch-religieuze tegenstellingen

Verder bevat de atlas kaarten over onderwerpen als terrorismedreiging, strafbaarheid van homoseksualiteit, inentingen, malaria, HIV/Aids, gebruik van mobiele telefoons, shariawetgeving, cannabisgebruik en nog veel meer.

Interactieve kaarten voor het digitale schoolbord
Bij de nieuwe Bosatlas verschijnen de eerste reeksen interactieve kaarten voor het digitale schoolbord. Kaartlagen aan- en uitzetten, kaarten vergelijken, ontwikkelingen laten zien, doorlinken naar Google Earth, het is allemaal mogelijk met Bosatlas Online. In de komende jaren zal het aanbod aan digitale kaarten steeds verder worden uitgebreid.

Ter gelegenheid van de nieuwste editie van De Grote Bosatlas geeft PostNL in samenwerking met Noordhoff Uitgevers het postzegelvel 'Nederland in de Bosatlas' uit.