HEMA creëert gepersonaliseerde pyjamaverhaaltjes met AI

HEMA creëert gepersonaliseerde pyjamaverhaaltjes met AI

 

HEMA geeft haar missie om de betekenis van het voorlezen voor het slapengaan een nieuwe boost met behulp van een AI-tool. Deze tool is speciaal ontworpen om het voorlezen voor ouders en kinderen aantrekkelijker te maken en tegelijkertijd ouders een luchtige introductie te bieden aan de wereld van Artificial Intelligence.

Deze lancering staat in nauwe verbinding met de bijzondere pyjama's die HEMA in samenwerking met War Child heeft ontwikkeld, waarbij 25% van de opbrengst als donatie naar War Child gaat. De QR-code op het kaartje aan de pyjama geeft toegang tot deze AI-tool en genereert gepersonaliseerde verhaaltjes waarin het kind zelf de hoofdrol speelt.

Met behulp van AI wil HEMA een positieve impuls geven aan het voorlezen voor het slapengaan, een ritueel dat niet alleen bijdraagt aan een goede nachtrust, maar ook de ouder-kindrelatie versterkt. De tool is speciaal ontworpen om bij te dragen aan een beter slaapritueel en om de wereld van kunstmatige intelligentie toegankelijk te maken voor jong en oud. Kinderen worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun eigen pyjamaverhaal door simpelweg, via hun ouders en de tool, drie vragen te beantwoorden: "Wie speelt de hoofdrol?", "Waar vindt de droom plaats?" en “Waar mag je verhaaltje over gaan”? Op basis van deze input genereert de AI-tool een kort en persoonlijk verhaaltje dat ouders kunnen voorlezen voor het slapengaan.