CB geeft boekhandelaars logistieke tips voor de laatste maanden van het jaar

CB geeft boekhandelaars logistieke tips voor de laatste maanden van het jaar

Heeft u een boekwinkel in Nederland? Lees dan hier de tips van CB voor bestellen in de feestdagenperiode.

“November en december zijn voor u en voor ons altijd drukke maanden. Wij weten hoe belangrijk de feestdagen voor uw winkel zijn. Natuurlijk zetten ook wij ons extra in. Zo werken er meer mensen bij CB, ook ’s nachts. Wij doen er alles aan uw bestellingen op tijd te bezorgen, al kunnen wij dit op heel drukke dagen niet altijd garanderen. U kunt ons een handje helpen. Met onderstaande tips zijn we samen zo goed mogelijk voorbereid op de feestdagendrukte.

Tip 1: Wees voorbereid en bestel op tijd

Als wij in de feestdagenperiode alle orders op het laatste moment krijgen, is het volume zo groot dat dat moeilijk in één nacht is weg te werken. Wees de drukte voor en bestel op tijd.

Tip 2: Spaar uw bestellingen niet op

Spaar uw (24-uurs)bestellingen niet op tot het einde van de dag. 24-uursorders die u voor 21:00 uur bij ons plaatst, ontvangt u de volgende dag. 24-uurorders die u na 21:00 uur en voor 23:00 uur plaatst, leveren wij meestal ook de volgende dag, maar dit kunnen wij niet altijd garanderen. Zet uw orders zo vroeg mogelijk op de dag aan ons door.

Tip 3: Houd rekening met drukte rond Black Friday en Cyber Monday

Black Friday valt dit jaar op 24 november en maandag 27 november is het Cyber Monday. Houd er rekening mee dat door de extra drukte bij PostNL, het kan voorkomen, dat uw bestelling later geleverd wordt.

Tip 4: Neem een extra leverdag

PostNL heeft in de weekends in december vaak moeite om op tijd te leveren. Wij raden u daarom aan om een extra leverdag op zaterdag 2, 23 december aan te vragen. De kosten per (extra) leverdag zijn € 122,-. U kunt een extra leverdag aanvragen tot en met 17 november via dit formulier.

Tip 5: Maandagen zijn druk, bestel op een andere dag

Natuurlijk kunt u iedere dag uw bestellingen aan ons doorgeven. Maar de maandagen zijn bij ons altijd erg druk. Bestel niet op maandag wat u ook op een andere dag kunt bestellen. Toch bestellen op maandag? Hoe eerder op de dag hoe beter.

Wij wensen u heel succesvolle weken toe. Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op via boekverkoper@cb.nl of 0345 47 58 88.”