Allkind Group neemt Schoolsupport Uitgeverij en Labs over

Allkind Group neemt Schoolsupport Uitgeverij en Labs over

Allkind Group heeft Schoolsupport Uitgeverij en Schoolsupport Labs overgenomen. Schoolsupport heeft naast een groot leesboekenaanbod een divers aanbod aan  remediërende leermiddelen voor het taal- en rekenonderwijs. Door de overname versterkt Allkind haar aanbod voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte.

“Schoolsupport is net als Allkind-dochter Lexima gespecialiseerd in het ontwikkelen van aanvullende leermiddelen. Leerlingen in het funderend onderwijs die een extra zorgbehoefte hebben gaan veel baat hebben bij de bundeling van krachten”, aldus Falk Beerten, CEO van de Allkind Group.

Schoolsupport’s directeur en founder, Simon van der Sluijs, is tevreden met deze overname: “Lexima en Schoolsupport vullen elkaar met de portfolio’s mooi aan. En Schoolsupport blijft zelfstandig binnen de groep functioneren.”

De onderdelen lezen en remediëren van Schoolsupport, die voor school- en bibliotheekklanten in belangrijke leer- en leesbehoeften voorzien, sluiten goed aan op de portfolio en marktproposities waarmee het zusterbedrijf Lexima in Nederland en België actief is. De twee bedrijven gaan elkaar richting klanten en partners versterken en zullen samenwerken bij de ontwikkeling van docent- en leerlingvriendelijke leermiddelen. Schoolsupport Labs blijft actief als gespecialiseerd technologiepartner voor educatieve organisaties op zoek naar online leer- en leesomgevingen.

Allkind is een groep Nederlandse en Belgische innovatieve bedrijven die zich inzetten voor het creëren van kansen voor mensen met een ondersteuningsbehoefte zodat ze volwaardig kunnen functioneren in onze maatschappij. 

Foto Max Fischer via pexels