Sdu en Microsoft organiseren Europese hackathon generatieve AI in de juridische sector

Sdu en Microsoft organiseren Europese hackathon generatieve AI in de juridische sector

Lefebvre Sarrut, de Europese marktleider op het gebied van juridische en fiscale kennis, kondigt aan dat Microsoft sponsor is van zijn LightSpeed Hackathon, de eerste in zijn soort in de juridische sector. De hackathon zal gelijktijdig plaatsvinden in Parijs, Madrid, Milaan, Leuven, Bonn en Den Haag (waar Sdu is gevestigd) van 18 t/m 20 oktober.

Tijdens de hackathon, gaan studenten, juridische professionals en medewerkers van Lefebvre Sarrut en Sdu, aan de slag met drie uitdagingen met behulp van de technologische kracht van generatieve kunstmatige intelligentie in combinatie met de content van Lefebvre Sarrut.

Deze drie uitdagingen zijn:

  • Het toegankelijk maken van kennis voor bedrijven en adviseurs (accountants, notarissen, advocaten).
  • Het revolutionair veranderen van juridisch schrijven.
  • Het verbeteren van de toegang tot het recht.

Ideale speeltuin

De verschillende merken van Lefebvre Sarrut (Lefebvre Dalloz, Sdu, Lefebvre, Larcier Intersentia, Giuffrè Francis Lefebvre en Stollfuss) voorzien de deelnemers van een breed scala aan juridische en fiscale content. Met Microsoft als sponsor van de hackathon krijgen de deelnemers de mogelijkheid om oplossingen te ontwikkelen met behulp van Azure OpenAI Service. Ze zullen profiteren van geavanceerde AI-mogelijkheden om hun innovaties te verbeteren en hun creativiteit te stimuleren. Dit vormt een ideale speeltuin voor technologie-enthousiastelingen die de toepassing van generatieve kunstmatige intelligentie in juridische zaken willen verkennen.

Deelnemers aan de LightSpeed Hackathon krijgen ook ondersteuning van Legal Hackers, een internationaal collectief van juridische professionals dat juridische innovatie bevordert met een op design gerichte benadering. Meer dan 250 mensen nemen deel aan deze hackathon, die in zes Europese steden tegelijk plaatsvindt.

Olivier Campenon, CEO van Lefebvre Sarrut: "Innovatie is een belangrijke drijfveer voor vooruitgang en evolutie binnen onze groep. We zijn toegewijd aan het helpen en ondersteunen van onze klanten om voorop te blijven lopen in hun vakgebied. Daarom ontwikkelen we initiatieven zoals de LightSpeed hackathon, die gezamenlijk en collaboratief de Europese juridische sector aandrijven. Deze activiteiten dienen als een katalysator voor de ontwikkeling en effectieve implementatie van generatieve kunstmatige intelligentie ten behoeve van onze klanten."

Internationale jury kiest winnende project

Alle teams op Europees niveau krijgen dezelfde tijd en middelen om hun voorstellen te presenteren. Op lokaal niveau zal een jury, bestaande uit executives uit elk land, een juridisch professional en een lid van het lokale Legal Hackers, het nationaal winnende team en project selecteren op de slotavond op 20 oktober. Vervolgens zullen op 6 november de zes winnende projecten worden gepresenteerd aan een internationale jury, die het winnende project zal bepalen voor de eerste editie van de LightSpeed hackathon, met als extra prijs € 2.500 voor elk winnend lokaal team.