EBSCO verwacht stijging prijzen wetenschappelijke tijdschriften

EBSCO verwacht stijging prijzen wetenschappelijke tijdschriften

In de nieuwste editie van het Serials Price Projection Report van EBSCO Information Services (EBSCO) staat dat de verwachte effectieve stijging van de uitgeversprijzen van academische en medisch-wetenschappelijke publicaties voor 2024 (exclusief eventuele valutaeffecten) 3 tot 4 procent bedraagt voor digitale tijdschriften, 2 tot 3 procent voor digitale uitgeverspakketten, en 4 tot 5 procent voor printtijdschriften.

EBSCO creëert het Serials Price Projection Report op basis van informatie van een groot aantal uitgevers en analyses van historische prijsinformatie. Het rapport wordt jaarlijks opgesteld om informatieprofessionals te helpen bij het nemen van budgetbeslissingen voor het komende abonnementsjaar. Het Serials Price Projection Report bekijkt marktdynamieken en gaat in op elementen die de wetenschappelijke informatiebranche beïnvloeden, waaronder economische factoren en trends zoals inflatie- en valutaeffecten, open access en meer.

De verwachte prijsstijgingen in het Serials Price Projection Report komen voort uit nauwkeurige analyses. Aangezien de percentages in het rapport gebaseerd zijn op historische trends en huidige schattingen, is voorzichtigheid bij het gebruik ervan echter geboden. Het volledige Serials Price Projection Report is hier te downloaden.

 

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services is de toonaangevende leverancier van wetenschappelijke content en zoektechnologieën voor wetenschappelijke en medische bibliotheken, bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. EBSCO voorziet organisaties van toegang tot de content en oplossingen die perfect aansluiten op de informatie- en workflowbehoeften van hun gebruikers – van onderzoek, informatie-acquisitie, abonnementenservices en discovery tot ondersteuning bij klinische besluitvorming en patiëntenzorg, onderwijs en R&D. Kijkt u voor meer informatie op onze website. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.