Bruna is beste fictie-verkoper van Nederland

Bruna is beste fictie-verkoper van Nederland


Bruna heeft het vorig jaar uitstekend gedaan in de boekenbranche, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoekbureau GfK Retail en Technology. Want niet alleen in fictie, maar ook bij de kinderboeken is de franchiseorganisatie toonaangevend. GfK onderzoekt jaarlijks alle sales- en marketingactiviteiten in de Nederlandse boekenmarkt. Directeur Peter Brouwer over Bruna's positie: "In 2010 is wederom gebleken dat de kracht van Bruna zit in de beperking. Bruna maakt duidelijk keuzes en boeken waar wij voor kiezen maken we dan ook groot".

Ook voor kinderboeken weten de Nederlanders hun Brunawinkel te vinden. Bruna's marktaandeel in de landelijke kinderboekenmarkt ruim 20% procent. Met name de boeken van Francine Oomen en Geronimo Stilton zijn populair. Bovendien bleef het bij Bruna niet bij een stijging in fictie en kinderboeken, de verkoop van non-fictieboeken nam eveneens toe.

Tijdens de zomermaanden zijn de meeste boeken verkocht bij Bruna, maar ook in de decembermaand scoorde de franchiseorganisatie beter dan alle andere vakgenoten in de fictiemarkt.