Dwarsligger weer in de prijzen

Dwarsligger weer in de prijzen


Het Lintje van de Boekverkoper is een jaarlijkse onderscheiding voor de meest bijzondere informatieve boeken. De lintjes worden uitgereikt op advies van een deskundige jury van boekverkopers. Dit jaar werden in totaal negen titels onderscheiden, waaronder Cultuurgids voor de reiziger. In 2010 kreeg dwarsligger Het Lintje van de Boekverkoper toegekend voor Het SAS Survival Handboek.

De Stichting Best Verzorgde Boeken verkiest jaarlijks 30 tot 33 boeken die zich onderscheiden door de verzorging van hun vormgeving, typografie, afbeeldingen en grafisch-technische productie. De complete dwarsligger-reeks is verkozen tot Best Verzorgde Boeken 2010.

Dwarsligger werd al eerder onderscheiden, onder andere met de NIMA Marketing Excellence Award en de Van Speijk Innovatieprijs In Nederland zijn ruim 400.000 exemplaren verkocht. De dwarsligger is een initiatief van Jongbloed - drukker en uitgever van hoogwaardige bijbels - en NDC|VBK de uitgevers, marktleider op de algemene boekenmarkt. Op het dwarsliggerconcept is wereldwijd patent verkregen.