Margriet viert 85-jarig jubileum

Margriet viert 85-jarig jubileum

Margriet bestaat 85 jaar. Het magazinemerk, dat vorig jaar nog werd uitgeroepen tot magazine van het jaar, viert deze mijlpaal met een dubbeldik jubileumnummer, met o.a. de winactie ‘Margriet viert 85 dagen feest’ en een exclusief katern met Oma Duck als gasthoofdredacteur. Daarnaast lanceert Margriet het digitale Margriet Museum, waarin wordt teruggeblikt op haar rijke geschiedenis en de grote maatschappelijke impact die het merk maakt.

Op 30 september 1938 rolde de eerste Margriet van de persen. In een paar decennia groeide het weekblad uit tot een van de grootste vrouwenbladen van Nederland, wat het nog steeds is. “Dat zorgt ervoor dat Margriet grote maatschappelijke impact kan maken”, aldus Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen. “Zo droeg Margriet halverwege de vorige eeuw bij aan de vrouwenemancipatie door vrouwen te informeren over de mogelijkheden van betaalde arbeid, anticonceptie en kinderopvang. En vandaag de dag door zich in te zetten tegen leeftijdsdiscriminatie en de wijze waarop oudere vrouwen veelal worden geportretteerd.” De maatschappelijke rol van Margriet is vanaf woensdag 27 september te bekijken in het digitale Margriet Museum.

60 boven 60

In het dubbeldikke jubileumnummer worden de winnaars van de 60 boven 60 bekend gemaakt en geïnterviewd. Eerder dit jaar publiceerde Margriet een lijst met 60 vrouwen boven de 60 jaar, die grote maatschappelijke impact maken, ingedeeld in zes categorieën. Lezeressen konden vervolgens hun stem uitbrengen op hun favoriet via margriet.nl. De winnaars, één uit elke categorie, zijn: Francine Houben (categorie mode, design & lifestyle), Gerdi Verbeet (politiek & bedrijfsleven), Janny van der Heijden (media), Karin Bloemen (kunst & cultuur), Angela Maas (wetenschap) en Hedy d’Ancona (maatschappij). 

Oma Duck als gasthoofdredacteur

Een unieke samenwerking met Donald Duck: in Margriets jubileumnummer komt een speciaal katern met Oma Duck als gasthoofdredacteur. Oma Duck viert in dezelfde week haar 80ste verjaardag. In de strip wordt oma uitgenodigd op de redactie van haar favoriete tijdschrift Madelief, waar ze erachter komt dat de hele redactie is uitgeschakeld door voedselvergiftiging. Ze besluit al haar vriendinnen op te trommelen om de jubileumuitgave af te maken, zodat die alsnog kan uitkomen. 

Puzzel en prijzen

Bij een verjaardag horen cadeaus. Daarom maken Margriet-lezeressen op Margriet.nl 85 dagen lang elke dag kans op een mooie prijs, van een espressomachine van De'Longhi tot een weekend naar Disneyland Paris. Taart mag natuurlijk niet missen op een verjaardag, daarom schreef Margriet eerder dit jaar de wedstrijd ‘wie bakt Margriets jubileumtaart?’ uit onder haar lezeressen. Uit honderden inzendingen selecteerde de jury, onder leiding van meesterbakker Rudolph van Veen, vijf finalisten. De winnende taarten worden met recept gepubliceerd in Margriets jubileumeditie.

Last but not least: ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan brengt Margriet een unieke jubileum-legpuzzel uit. Deze puzzel is vanaf woensdag 27 september te bestellen. Het 85ste jubileumnummer van Margriet, editie 41, ligt vanaf 27 september in de winkels. Op die datum gaat de grote winactie ‘Margriet viert 85 dagen feest’ van start. Het digitale Margriet Museum is vanaf 27 september te bekijken.