Mediahuis investeert in recruitmenttechnologiebedrijf CareerFairy

Mediahuis investeert in recruitmenttechnologiebedrijf CareerFairy

Mediahuis investeert in CareerFairy, een snelgroeiende Zwitserse Recruitment technologie scale-up uit Zürich, die studenten en afgestudeerden van Europese universiteiten koppelt aan bedrijven die dit jonge potentieel willen bereiken. Bedrijven gebruiken CareerFairy om hun employer branding te versterken en om afgestudeerden zowel internationaal als lokaal te werven. 

Mediahuis is de hoofdinvesteerder in deze financieringsronde en de investering van Mediahuis en Careerfairy’s bestaande aandeelhouders zal worden gebruikt om de internationale groei van CareerFairy te versnellen, parallel aan het ontwikkelen van nieuwe features.

CareerFairy begeleidt studenten tijdens hun verkenning van de arbeidsmarkt en brengt ze in contact met bedrijven die het beste passen bij hun opleiding, vaardigheden en interesses. CareerFairy stelt werkgevers in staat om interactieve online evenementen te organiseren, waar werknemers jong talent een beeld geven van het dagelijks leven binnen het bedrijf, hun innovatieve projecten laten zien en een authentieke blik werpen op hun werkcultuur.

CareerFairy is in 2019 opgericht door Thomas Schulz en Maximilian Voss, die zich allebei volledig bewust waren van de behoefte van de meeste studenten aan begeleiding tijdens hun zoektocht naar de arbeidsmarkt, terwijl ze tegelijkertijd erkenden dat bedrijven steeds meer internationaal moeten werven. CareerFairy groeide uit tot een team van 25 mensen in Zürich en elders in Europa en heeft klanten als KPMG, Beiersdorf, l'Oreal en Swisscom.

Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay