CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg

CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg

CB bouwt een nieuw magazijn op de plek waar het oude 'overflow' magazijn stond.

CB is de afgelopen jaren gegroeid. Om die groei goed te ondersteunen bouwt het op de plaats van het oude magazijn een nieuw, duurzaam magazijn dat tweemaal zoveel opslagcapaciteit heeft.

Het nieuwe magazijn is bestemd voor centrale 'bulkopslag' van boeken, net als het oude magazijn. Het omvat ongeveer 10.000m² magazijn, 400m² kantoor en 2 tussenvloeren van ieder zo'n 1.600 m². En het gaat ruimte bieden aan 48.000 opslaglocaties.

De sloop van het oude magazijn is inmiddels volledig afgerond. De eerste paal gaat in september 2023 de grond in. Naar verwachting kan CB het magazijn in de herfst van 2024 in gebruik nemen.

Duurzaam volgens de laatste standaard

Het nieuwe magazijn wordt zo duurzaam mogelijk, bijvoorbeeld door hergebruik van bestaande materialen (het slooppuin wordt gebruikt voor het grootste deel van de nieuwe ophoging onder de vloer) en door het toepassen van de laatste stand van techniek wat betreft bouwmaterialen, lichtintreding, gasloze verwarming etc. Daarmee zal het magazijn ruimschoots voldoen aan de zogenaamde Breeam Excellent-standaard voor duurzame gebouwen.