WPG kinderboeken uitgevers zetten in op digitale kinderboeken

WPG kinderboeken uitgevers zetten in op digitale kinderboeken


Querido, Leopold, Ploegsma en Zwijsen brachten de afgelopen maanden al een aantal apps uit, waaronder Mees Kees, Fiet wil rennen, Voordat jij er was, Maan roos vis, Rompompom en Letterlegger. Later dit jaar komen daar nog zo’n vijftig geanimeerde digitale kinderboeken bij, gevolgd door tientallen backlisttitels en nieuwe boeken in 2012 en daarna. De digitale kinderboeken, die in nauw overleg met toonaangevende fondsauteurs en -illustratoren ontwikkeld worden, zullen zowel op de consumentenmarkt als op basisscholen en kinderdagverblijven worden aangeboden. Ze zullen aansluiten bij de bekende Zwijsen-methodes. De digitale boeken zijn te bekijken op toestellen met uiteenlopende besturingssystemen, zoals Apple en Android.

Het concept voor digitale kinderboeken dat Querido, Leopold, Ploegsma en Zwijsen ontwikkelen, wordt in het najaar van 2011 ook opengesteld voor kinderboekenuitgeverijen van buiten WPG: Zwijsen, dat nu al samenwerkt met diverse kinderboekenuitgeverijen via de boekabonnementen, ziet ook kansen om dat te doen met digitale kinderboeken.

Querido is de uitgeverij van auteurs als Bibi Dumon Tak, Annie M.G. Schmidt en Daan Remmerts de Vries, Leopold is de uitgeverij van auteurs als Paul van Loon, Maren Stoffels en Tonke Dragt en Ploegsma is de uitgeverij van auteurs als Mirjam Oldenhave en Caja Cazemier. Uitgeverij Zwijsen is de toonaangevende educatieve uitgeverij voor het basisonderwijs.