Vakuitgevers in UK verwachten in 2012 tipping point voor e-books

Vakuitgevers in UK verwachten in 2012 tipping point voor e-books


Volgens Jane Tappuni van Publishing Technology was 2010 het doorbraakjaar voor e-books, waarin het duidelijk werd dat e-books een rol gaan spelen en zal 2012 het jaar zijn waarin het definitief ook een substantieel deel van de omzet voor uitgevers zal gaan uitmaken. Het geeft volgens haar ook aan dat uitgevers niet meer om digitalisering heen kunnen en dat die uitgevers die nu niet mee gaan doen, definitief de boot kunnen gaan missen.

Het onderzoek gaf ook aan dat de meeste uitgevers e-books niet zien als een bedreiging voor andere media, maar dat men juist gelooft dat e-books een verbreding van de markt zullen gaan betekenen en dat de omzet in zijn geheel zal gaan stijgen. Uitgevers verwachten binnen een paar jaar meer dan de helft van hun backlist als e-book beschikbaar te zullen hebben. De meeste uitgevers geloven ook dat 'enhanced content' (interactiviteit, video etc) zal helpen om de markt van het e-book te laten groeien.

Een ander resultaat van het onderzoek was dat uitgevers optimistisch zijn over hun toekomst. Slechts 14% van de ondervraagden ziet de rol van uitgevers door de digitale ontwikkelingen verminderen.