Leesclub wil groots boekenfeest in Ahoy organiseren

Leesclub wil groots boekenfeest in Ahoy organiseren

Een enthousiast clubje lezers van een leesclub uit Barendrecht gaat dit najaar een groots boekenfeest organiseren in Rotterdam Ahoy. Een aantal grote uitgevers en auteurs heeft al toegezegd mee te gaan doen. Het idee leeft al tijdje bij de leesclub die zich liet inspireren door een bezoek aan de Vlaamse Boekenbeurs een aantal jaar geleden. "Wat in Antwerpen kan, moet hier toch ook kunnen", zegt mede-organisator en initiatiefnemer Henny Smit.

Het event staat gepland voor eind november van dit jaar en bestaat, net als de Boekenbeurs in Vlaanderen, uit een mix van stands van uitgeverijen en optredens van auteurs. Het event staat gepland voor een weekend en heeft geen vakinhoudelijke component zoals dat bij de zuiderburen wel het geval was. "we willen lezers, boeken en auteurs bij  elkaar brengen en de liefde voor lezen en boeken promoten", zegt Smit. De organisatoren willen het event voor bezoekers gratis houden en hopen tussen de 50 en 100 duizend bezoekers te kunnen trekken over twee dagen.

De organisatie is inmiddels in gesprek met een aantal organisaties waaronder CPNB, GAU en Stichting Lezen. De organisatoren hebben zelf ook al met een aantal uitgevers en auteurs contact gezocht: "de eerste reacties zijn heel positief en we hebben al een paar toezeggingen binnen", zegt Smit. "We hebben er alle vertrouwen in dat ons boekenfeest een groot succes kan gaan worden".

Men hoopt eind deze maand de definitieve plannen bekend te maken. Meer info: www.boekenfeest.nl