Samenwerking AcademicTransfer en Elsevier

Samenwerking AcademicTransfer en Elsevier


"Dat ElsevierJobs en AcademicTransfer gaan samenwerken, is voor Nederlandse universiteiten, instituten en bedrijven een aangename ontwikkeling", zegt Jeroen Sparla, directeur van AcademicTransfer. "Zo wordt het nu via één loket mogelijk om een vacature te plaatsen en is er één aanspreekpunt voor de wervende organisatie. Het maakt daarbij niet uit of men dit nu via ElsevierJobs of AcademicTransfer wil doen. Daarnaast bereiken we nu zowel actieve als latente werkzoekenden door de inzet van de banensite AcademicTransfer.nl en de online bezoekers van SciVerse ScienceDirect, het online wetenschappelijke platform van Elsevier met maandelijks 16 miljoen bezoekers."

Leo Koning, Global Development Manager Recruitment Products bij Elsevier, noemt nog een ander voordeel: "Via ElsevierJobs kan een recruiter een specifieke doelgroep bereiken in een bepaald land, bijvoorbeeld moleculair biologen in Nederland. Hierdoor stijgt de kwaliteit van de reacties en het bespaart de recruiter tijd en kosten. Met deze tool spelen we in op de toenemende internationalisering van onderwijs en wetenschap en de bijbehorende behoefte om hoog opgeleide werknemers internationaal te kunnen werven. Voor de wetenschappers zelf is er het voordeel dat zij nu beter worden geïnformeerd over relevante carrièremogelijkheden."

Een keur van nationale en internationale organisaties is al actief aan het werven voor nieuw personeel via ElsevierJobs en AcademicTransfer, waaronder in Nederland de Universiteit van Utrecht, TNO en Philips, en internationaal Het Europees Patentbureau, Harvard University, Yale Cancer Center en de University of Science and Technology of China.