Seniorweb blijft groeien

Seniorweb blijft groeien


Internet vaste prik in het leven van 50+
De speciaal voor deze gelegenheid gemaakte infographic maakt het groeiend aantal leden en senioren dat online is in één oogopslag duidelijk. Van de SeniorWeb leden is zelfs 85% dagelijks online is en 55% lid van één of meerdere sociale netwerken. Dit geldt ook voor het nieuwe, vandaag gehuldigde lid; zij is dagelijks online om te e-mailen, te internetbankieren of de reisplanner te raadplegen. Ze wil graag nog meer leren over Windows, smartphones en hoe je een leuk digitaal fotoalbum kan maken
Workshops digitale ontwikkelingen.



Nieuwe leden worden veelal lid van SeniorWeb om meer te leren over de computer en internet. Het op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen, zoals sociale netwerken, Skype, tablet computers en smartphones, wordt ook steeds belangrijker gevonden. De Leercentra van SeniorWeb spelen op deze ontwikkeling in door korte workshops over deze onderwerpen te organiseren. In slechts 2 uur tijd worden de belangrijkste zaken uitgelegd en kan men direct aan de slag. In september is het nieuwe cursusseizoen weer van start gegaan, dus in het hele land zijn nu interessante workshops in de Leercentra van SeniorWeb te volgen.

Over SeniorWeb
SeniorWeb heeft als doel stimuleren van de participatie en zelfontplooiing van vijftigplussers in de digitale wereld, omdat zij gelooft dat de computer en internet een verrijking zijn voor senioren. Met 135.000 leden, 3.200 vrijwilligers, 29 personeelsleden, een druk bezochte website www.seniorweb.nl, een tijdschrift, computerhulp via internet, per telefoon en aan huis en 400 leercentra door het hele land, lukt het SeniorWeb de digitale wereld en senioren dichter bij elkaar te brengen.