Yindo nu ook voor tablet

Yindo nu ook voor tablet


Alle reeds op Yindo beschikbare uitgaven zijn vanaf nu ook in de tabletversie te lezen. Toekomstige uitgaven zullen ook meteen voor de tabletversie geschikt zijn. Yindo blijft een webgebaseerde toepassing, dus de lezer hoeft niet eerst een app te downloaden en te installeren. Het algemene webadres blijft www.yindo.nl, bezoekers worden automatisch doorgestuurd naar het optimale platform.

Toekomstige ontwikkelingen
Het lanceren van de mobiele versie is een eerste stap in de verdere groei van Yindo. Voor de korte en langere termijn staan tal van nieuwe functies op stapel.

- Abonnementen: deze maken van Yindo een 'Spotify voor boeken'. Uitgevers kunnen abonnementen aanbieden waarbinnen gebruikers beperkt of onbeperkt titels kunnen lenen. Ook zijn gecombineerde abonnementen met titels van meer uitgevers mogelijk.
- Periodieke abonnementen: deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor uitgevers van tijdschriften, en faciliteren elektronische (jaar)abonnementen.
- Gedeelde annotaties: uitgevers, auteurs en docenten krijgen de mogelijkheid om (pagina's in) uitgaven uitgebreid te annoteren, bijvoorbeeld met weblinks, audio/video, bladwijzers en documenten. Uiteindelijk zal deze functionaliteit ook deels beschikbaar zijn voor reguliere gebruikers.
- Bibliotheekfunctionaliteit: na de zomer zal het mogelijk zijn om instellingsbrede bibliotheken samen te stellen met beperkte licenties. Hiermee krijgt Yindo functionaliteit die overeenkomt met die van een reguliere bibliotheek, maar dan voor elektronische uitgaven.

In alle gevallen houdt de uitgever zeggenschap over de beschikbaarheid, beprijzing en mogelijkheden van de eigen uitgaven op Yindo.