NBD Biblion neemt Bookarang over

NBD Biblion neemt Bookarang over

NBD Biblion heeft Bookarang, technologisch specialist op het gebied van literatuuranalyse en inhoudelijke boekaanbevelingen, overgenomen.Met de overname haalt NBD Biblion, dé servicepartner voor openbare bibliotheken en mediatheken, de nieuwste technologie in huis voor het analyseren, metadateren en ontsluiten van boeken. Technologie waarmee NBD Biblion bibliotheken en het gehele boekenvak kan helpen om processen te versnellen en optimaliseren. Én om meer en betere mogelijkheden te creëren om de juiste match tussen lezer en boek te maken.

Nina Nannini, Algemeen Directeur van NBD Biblion licht toe: “De overname van Bookarang past heel goed in onze strategie om te versnellen op innovatie. Samen met deze professionals, die onze passie voor literatuur delen en deze combineren met diepgaande kennis van kunstmatige intelligentie, kunnen we mooie, nieuwe producten en diensten voor de bibliotheeksector ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de huidige manier van zoeken via de catalogus, die wordt door veel van de huidige bibliotheekbezoekers niet meer gebruikt. Hiervoor kunnen we samen met Bookarang aan oplossingen gaan werken. En het project automatisch metadateren, ook een prachtig voorbeeld van wat er mogelijk is. In dit project hebben we de afgelopen twee jaar succesvol gewerkt aan het automatiseren van bibliografisch werk waardoor we bibliotheken sneller en efficiënter van deze informatie kunnen voorzien. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar onze vernieuwde samenwerking."

Victor Bergen Henegouwen, Directeur van Bookarang: “NBD Biblion is voor ons de gedroomde partner voor doorontwikkeling van onze technologie. Het is ook een heel logische overname: het combineert onze technologische, specialistische knowhow met de kennis die NBD Biblion heeft van de wensen en behoeften van de markt. We zien uit naar de toepassingen en oplossingen die we gezamenlijk voor het boekenvak zullen ontwikkelen!”