Karakters en Luisterpuntbibliotheek brengen literaire podcast uit

Karakters en Luisterpuntbibliotheek brengen literaire podcast uit

Karakters en Luisterpuntbibliotheek brengen een nieuwe literaire podcast uit. In deze podcast treedt de luisteraar in de voetsporen van de grootste schrijvers en ontdekt die de verhalen achter de verhalen. Tweewekelijks verschijnt er op donderdag een nieuwe aflevering. In de eerste aflevering wordt het duizelingwekkende levensverhaal verteld van de Amerikaanse schrijver en uitvinder van de kosmische horror H.P. Lovecraft.

De podcast is ingesproken door (stem)acteur Luk De Koninck. De teksten zijn geschreven door de redacteuren van Karakters. De podcast kan beluisterd worden via de website van Karakters en via de gebruikelijke kanalen als Spotify en Apple Podcasts.

Jochen De Vos (hoofdredacteur Karakters): "Van veel lezers kregen we de afgelopen tijd de vraag waarom we onze artikels niet ook aanbieden als luisterverhalen. Dat idee stond ons aan. Zeker omdat we daarmee onze artikels ook toegankelijk maken voor mensen met een leesbeperking. Luisterpuntbibliotheek is in dit verhaal dan ook de ideale partner."

Diego Anthoons (verantwoordelijke communicatie en promotie Luisterpuntbibliotheek): “Toen Karakters voorstelde om samen luisterverhalen te maken, moesten we geen twee keer nadenken. Wij waren al grote fan van hun sterke artikels, en zijn blij dat nu iederéén kan meegenieten – ook mensen met een leesbeperking."