CB sponsor van Museum Meermanno

CB sponsor van Museum Meermanno


Centraal Boekhuis is dé logistieke dienstverlener in het boekenvak, gespecialiseerd in de distributie en het vervoer van boeken. Centraal Boekhuis is hiermee de schakel tussen uitgevers en alle soorten detailhandelaren in Nederland en Vlaanderen. Ook leveranciers van o.a. kantoorartikelen, stationery en wenskaarten maken gebruik van deze logistieke diensten. Als geen ander bedrijf in Nederland bereidt Centraal Boekhuis zich voor op ‘het nieuwe lezen’. Museum Meermanno beschikt over de deskundigheid om nieuwe ontwikkelingen in een historisch kader te plaatsen.

In overleg met het Centraal Boekhuis zullen ontwikkelingen van print on demand (pod), e-books en e-readers worden gepresenteerd als onderdeel van de boekgeschiedenis. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte zullen zowel de boekgeschiedenis van 1850 tot heden als de nieuwe media worden getoond. Met het presenteren van de jongste (digitale) ontwikkelingen krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van boekproductie en -vormgeving. Hierbij kunnen steeds actuele verschijningsvormen van e-content worden bestudeerd en uitgeprobeerd en worden eindproducten van pod gepresenteerd.
Het streven is dat Museum Meermanno deze nieuwe ruimte, die onderdeel uitmaakt van de vaste collectie, nog voor het einde van dit jaar zal openstellen voor het publiek.

Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur van Centraal Boekhuis, zegt hierover: "Musea brengen over het algemeen het verleden in beeld, hetgeen vanuit het historisch besef van grote waarde is. Uniek is de mogelijkheid die nu voor het Museum Meermanno ontstaat om de verbinding te maken tussen de oude en de nieuwe wereld. De duur van de overeenkomst garandeert tegelijkertijd de toekomstige ontwikkelingen ten toon te kunnen stellen."
Maartje de Haan, directeur van Museum Meermanno: "Wij zijn zeer verheugd over deze samenwerking met Centraal Boekhuis. Het oudste boekenmuseum ter wereld sluit hiermee direct aan op de nieuwste ontwikkelingen!"