Frans van Houten houdt de EW Economie-lezing 2020

Frans van Houten houdt de EW Economie-lezing 2020

CEO van Philips Frans van Houten houdt maandagavond 30 november de EW Economie-lezing 2020 van Elsevier Weekblad. Hij zal, ruim drie maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen, spreken over de noodzaak van de concurrentiekracht van Nederland. Eerder werd deze lezing gehouden door Ben van Beurden, CEO van Shell, en Pieter Elbers, president-directeur van KLM.

 Van Houten (1960) leidt Koninklijke Philips als CEO sinds 2011. Hij studeerde economie in Rotterdam en werkt al bij Philips sinds 1986.

 De EW Economie-lezing is een initiatief van de redactie van EW. De lezing is een tegenhanger van de jaarlijkse HJ Schoo-lezing, waarmee EW het politieke seizoen opent.

 In de Economie-lezing geven ondernemers, bestuurders van bedrijven en economen hun visie op ontwikkelingen in de samenleving.

 De lezing wordt gehouden in Felix Meritis te Amsterdam. Omdat Felix Meritis in verband met de coronacrisis slechts een beperkt aantal bezoekers mag toelaten, zal EW toegangskaarten onder zijn lezers verloten. Voor overige geïnteresseerden zal de lezing via een livestream te volgen zijn.

 Een uitgebreide en geannoteerde versie van de lezing verschijnt in boekvorm bij Uitgeverij EW.